Fleur de sel: gastronomická morská soľ
Najchutnejšia a najvzácnejšia soľ na svete je fleur de sel . Táto morská soľ sa získava klasickým ručným spôsobom a v kuchyni je skutočným víťazom, pretože Vašim jedlám prepožičiava jedinečný nádych a neoceniťeľnú chuť. Stručne povedané, fleur de sel je oveľa viac ako „len morská soľ“... Čítajte ďalej a zistite prečo!
Ručný zber fleur de sel
Fleur de sel vďačí za svoj exkluzívny charakter najmä udržateľnému spôsobu, akým sa získava a obmedzenej výrobnej kapacite . Vrchná vrstva soľných panvíc sa starostlivo nahrnie, aby sa z vody extrahovali kryštály soli. Všetko sa robí ručne, čím sa získa len obmedzené množstvo soli. Extrakcia soli si navyše vyžaduje slnko a vietor, čo znamená, že produkcia soli môže prebiehať len v určitom ročnom období za perfektných poveternostných podmienok. Všetky tieto prvky prispievajú k exkluzivite fleur de sel a mierne vyššej cene , ktorú má v porovnaní s kuchynskou soľou.
Zvláštne vlastnosti gastronomickej morskej soli
Kulinárske, prírodné a poctivé produkty sú v posledných rokoch v móde. Čoraz viac ustupujeme od rýchleho občerstvenia a namiesto toho siahame po originálnych produktoch „slow food“. Ako 100 percent prírodný a nerafinovaný produkt je fleur de sel v dokonalom súlade s týmto trendom. Okrem toho má táto mierne vlhká morská soľ vysoký obsah prírodných minerálov, ako je vápnik, horčík a jód, a je úplne bez umelých prísad.
Fleur de sel, gastronomická senzácia
V týchto dňoch každý sebavedomý šéfkuchár a amatérsky šéfkuchár, ktorý oceňuje „soľ“, položí na stôl krabičku s fleur de sel vedľa mlynčeka na korenie, pretože fleur de sel sa dokonale hodí na dochutenie pokrmov:
- Fleur de sel má jemnú a jedinečnú chuť vďaka svojmu jedinečnému zloženiu a spôsobu zberu.
- Fleur de sel je 100% prírodný produkt, ktorý nie je žiadnym spôsobom upravený, spracovaný a nie sú pridané žiadne prísady. Má typický vyšší obsah vlhkosti a rôzne veľkosti zŕn. Všetko sa navzájom spája, aby chuťový zážitok z fleur de sel bol jedinečný a zároveň odlišný od akéhokoľvek iného druhu soli. Na dodanie intenzívnej chuti Vám postačí len pár zŕn.
- Fleur de sel má jedinečnú textúru . V porovnaní s bežnou soľou obsahuje fleur de sel oveľa viac minerálov, ktoré dodávajú zrnkám jemnejšiu štruktúru. Pár zrniek na kúsku ryby, mäsa alebo prihodených do šalátu Vám poskytne „chrumkavé zahryznutie“.
- Fleur de sel mihnutím oka dodáva jedlám jedinečnú chuť a exkluzívny povrch.
Stručne povedané, fleur de sel je najchutnejšia soľ zo všetkých solí. To pravé pre gurmánov a profesionálov, ktorí si radi obohacujú svoje jedlá chutnou morskou soľou , ktorá je získaná prirodzene a trvalo udržateľným spôsobom.